Askerî lojistik, silahlı kuvvetlerin harekât, tedarik ve bakımının planlanması ve yürütülmesi bilim dalıdır. Lojistiğin temel fonksiyonlarından biri eksik ya da ihtiyaç duyulan malların ikame edilmesi olduğundan mal tüketiminin olduğu her yer ve zamanda lojistiğe rastlanır.
Contents
- 1 Askerde lojistik Bölümü Nedir?
- 2 Lojistiğin en önemli konusu nedir?
- 3 Lojistik bölümü bitirenler ne iş yapar?
- 4 Lojistik hangi alanları kapsar?
- 5 Lojistik bölümü nasıl bir bölüm?
- 6 Lojistik ne kadar maaş alıyor?
- 7 Lojistik nedir amacı nedir?
- 8 Lojistiğin önemi nedir?
- 9 Genel lojistik esasları nelerdir?
- 10 Lojistik iş imkanı var mı?
- 11 Lojistik 4 yıllık ne iş yapar?
- 12 Lojistik hangi meslekler var?
- 13 Lojistikte 7 doğru nedir?
- 14 Lojistik faaliyet alanları nelerdir?
Askerde lojistik Bölümü Nedir?
Lojistik; Askeri birliklerde silah, cephane, gıda ihtiyaçlarının ve sağlık hizmetlerinin karşılanması, şirketlerde ürün, hizmet ve insan gibi kaynakların, ihtiyaç duyulan yerde ve istenen zamanda temin edilmesi ile ilgili bölümdür.
Lojistiğin en önemli konusu nedir?
Lojistik ya da nakliye; ürün, hizmet ve insan gibi kaynakların, ihtiyaç duyulan yerde ve istenen zamanda temin edilmesi için bir araç olarak tanımlanabilir. Lojistik; nakliye, envanter, depolama, malzeme idaresi ve ambalajlama bilgilerinin birleştirilmesini kapsar.
Lojistik bölümü bitirenler ne iş yapar?
Lojistik mezunları da lojistik firmalarında ve kargo şirketlerinde çalışabildikleri gibi, gümrüklerde, havayolu, denizyolu ve demiryolu şirketlerinde de iş bulabilirler. Hatta Türkiye’den geçen petrol boru hattı döşeyen şirketler lojistik mezunu eleman çalıştırmaktadırlar.
Lojistik hangi alanları kapsar?
Çalışma Alanları
- Ulusal ve uluslararası lojistik hizmet veren kuruluşlar,
- Depolama ve dağıtım yerleri,
- Dış ticaret firmaları,
- Gümrük işletmeleri,
- Denizcilik işletmeleri, ve liman işletmelerinde çalışma imkânına sahiptir.
Lojistik bölümü nasıl bir bölüm?
Lojistik bölümü hem meslek yüksekokulları bünyesinde bulunan 2 yıllık hem de 4 yıllık çeşitli bölümleri bulunan bir bölümdür. Bu bölümden mezun olanlar genel olarak ticari anlamda özellikle uluslararası lojistik alanında görev yapar. Bu bölüm mezunlarının mezuniyetinden sonra birçok alanda çalışması mümkündür.
Lojistik ne kadar maaş alıyor?
2021 Lojistik Meslek Elemanı Maaşları Lojistik Meslek Elemanı maaşı ortalama aylık 3.560 – TL’dir. En düşük maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 5.250 – TL’dir.
Lojistik nedir amacı nedir?
Lojistik, tedarik zincirinin bir parçası olarak değerlendirilmekte ve ham madde, yarı-mamul, mamul ve ilgili bilgilerin üretim noktasının başından tüketim noktasına kadar, müşteri gereksinimlerini karşılamak amacıyla, etkin ve düşük maliyetli bir şekilde akış ve depolanması süreçlerinin, planlanması, uygulama ve
Lojistiğin önemi nedir?
İşletmelerin en önemli faaliyetleri ve ihtiyaçları arasında bulunan lojistik; üretimin yapılmasına olanak sağlar. Lojistik olmadan hayatın devam etmesi imkansızdır. Çünkü lojistik üretim, tüketim, normal yaşamımızın içerisindedir. Askeri ihtiyaçlardan dolayı doğan lojistiğin önemi günden güne hayatımıza girdi.
Genel lojistik esasları nelerdir?
LOJİSTİĞİN TEMEL İLKELERİ
- Hammadde ve bitmiş ürün stok politikaları
- Kısa dönemli satış tahmini.
- Stoklama noktalarındaki ürün karmaları
- Stoklama noktalarının sayısı, kapasitesi,yeri.
- Tam zamanında dağıtım, itme, çekme stratejileri.
Lojistik iş imkanı var mı?
Yerel ve Uluslararası şirketlerde lojistik birimlerinde, satın alma bölümünde ve daha birçok alanda kendilerine yer bulabilirler. Kara, hava, deniz taşımacılık şirketlerinde, kamuya ait şirketlerde kendileri için iş imkanı bulabilirler.
Lojistik 4 yıllık ne iş yapar?
Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü mezunları, iş hayatında Maliye Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, gibi devlet bünyesinde bulunan kuruluşlarda ve özel firmaların lojistik bölümü, pazarlama bölümü, dış ticaret gibi önde gelen bölümler olmak üzere birçok şirketin pazarlama, ihracat, ithalat, lojistik ve proje
Lojistik hangi meslekler var?
Müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere her türlü ürün, hizmet ile hammaddenin; nakliyesi, dağıtımı, barkodlaması (etiketleme) stoklanması, paketlenmesi, depolanması ve tüketileceği pazar mahalline kadar nakliyesi işlemlerinin en kısa zamanda ve en ucuz maliyetle yapılması ve planlanması işlerini yürüten ve bilgi
Lojistikte 7 doğru nedir?
Taşıma hareketinin olduğu her noktada lojistikten söz etmemiz mümkündür. Bu nedenle lojistik hayatımızın her noktasında bizler için vardır. Biz buna “Lojistiğin Yedi Doğrusu” adını vermekteyiz. Bunlar Doğru ürünün, Doğru miktarda, Doğru biçimde, Doğru zamanda, Doğru kaynaktan, Doğru yolla, Doğru fiyata sağlanmasıdır.
Lojistik faaliyet alanları nelerdir?
Bu faaliyetler; sipariş işleme, stok yönetimi, ulaştırma (nakliye), depolama, malzeme taşıma ve paketleme, lojistik ağ ve kuruluş yeri seçimi olarak sıralanabilir (Bowersox vd., 2002; 39).