Contents
- 1 Nizami mekik ve şınav nasıl çekilir?
- 2 Tek başına mekik nasıl çekilir?
- 3 Mekik çekmeye nasıl başlanır?
- 4 Mekik ne için çekilir?
- 5 Şınav çekerek kas olur mu?
- 6 Mekik çekerek karın kası olur mu?
- 7 Mekik çekmek kilo verdirir mi?
- 8 Mekik çekmek yağ yakar mı?
- 9 Mekik çekmek ne kadar kalori yakar?
- 10 Mekik çekerek göbek kaç günde erir?
- 11 Mekik çekmeden önce ne yapılmalı?
- 12 Aç karnına mekik çekilir mi?
- 13 Mekik çekmenin zararları nelerdir?
- 14 Mekik çekmek işe yarıyor mu?
- 15 Mekik çekmek karın yağlarını eritir mi?
Nizami Şınav Nasıl Çekilir?
- Şınav çekebileceğiniz temiz ve düz bir zemin bulun.
- Göğsünüz ve karnınız düz olacak şekilde yere paralel uzanın.
- Dirseklerinizi mümkün olduğunca gövdenize yakın tutun.
- Avuçlarınızın göğüs hizanızda olduğundan emin olun.
- Kollarınızı 45 derecelik açıyla bükerek göğsünüzü yere değdirin.
Tek başına mekik nasıl çekilir?
En Doğru Mekik Nasıl Çekilir?
- Sırt üstü yat, dizlerin kırılı ve ayak tabanların yerde olsun. Dizlerin kalça hizasında açık olmalı.
- Ellerini başının arkasına yerleştir ama parmaklarını birbirine geçirme.
- Dirseklerini dışa doğru açık tut, hafifçe içe dönük olsunlar.
- Karnını içeri çek.
- Tepe noktadayken 1–2 saniye bekle.
Mekik çekmeye nasıl başlanır?
İlk olarak doğru vücut pozisyonundan başlayacak olursak yere yatıldığında baş yerde olmalı, karın da içeri çekilerek bel bölgesi yere iyice yapıştırılmaya çalışılmalıdır. Daha sonra işaret ve orta parmağımız başımızda şakak bölgesi dediğimiz bölgeye değecek şekilde koyulup dirsekler yanlara doğru açılmalıdır.
Mekik ne için çekilir?
Mekik çekme, genellikle karın kaslarını ve sırt bölgesinde bulunan kasları geliştirmede yardımcı olur. Ancak daha çok karın bölgesinin fit bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.
Şınav çekmek kolları, bacakları ve orta gövdeniz dahil tüm vücudunuzu çalıştırır. Şınav egzersizi omuz, göğüs, sırt, kanat, ön kol (biceps) ve arka kol (triceps) kaslarını aktif olarak çalıştırırken, dolaylı olarak bacak, kalça ve karın kaslarını çalıştırır.
Mekik çekerek karın kası olur mu?
Sıra Karın Egzersizinde Bu egzersizler, mekik, ters mekik, bacak antrenmanları ve ağırlık kaldırma gibi egzersizleri kapsadığı zaman karın kaslarınızın oluşmasında etkili olacağını söyleyebiliriz.
Mekik çekmek kilo verdirir mi?
Mekik hareketi tek başına kilo verdiren bir egzersiz değildir. Karın ve bel kaslarını güçlendiren bir harekettir. Vücudunuza uygun bir diyet programının yanında koşu ya da yürüyüş gibi bir sporla birlikte yapacağınız mekik egzersizi, size hem kilo verdirir hem de düz bir karna kavuşmanızı sağlar.
Mekik çekmek yağ yakar mı?
Mekik hareketi sayesinde bel, kalça, basen ve göbek bölgesindeki kasları etkili bir şekilde çalıştırabilirsiniz. Düzenli olarak mekik çekerek bu bölgelerde yağ yakımı ve dolayısı ile kilo verme gerçekleşir. Özellikle göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak için mekik çok etkili sonuçlar vermektedir.
Mekik çekmek ne kadar kalori yakar?
Uzmanlar 68 kilo olan birinin 10 dakikada 100 mekik çekerek 57 kalori yakacağını bildiriyor. Bu süreyi 5 dakikaya indirirseniz yakacağınız kalori de 28’e düşecektir. Yarım saat mekik çekerek 56 kilo olan biri 135, 70 kilo olan 167 kalori, 83 kilo olansa 200 kalori yakar.
Mekik çekerek göbek kaç günde erir?
74 kiloya sahip bir birey de aynı işlemi uygulayarak 99 kalori yakar. 88 kiloya sahip bir bireyde 10 dakikada 50 mekik çekerek 117 kalori yakarlar. Gün içerisinde sabah ve akşam olmak üzere düzenli olarak 10 – 20 dk mekik çekerek göbek yağlarını eritebilirsiniz.
Mekik çekmeden önce ne yapılmalı?
Sadece kürek kemiklerinin yerden kalkması ve karın kaslarının sıkılması yeterlidir. Ayrıca, mekik çekmeye başlamadan önce 5-10 dakikalık orta tempoda yürüyüşler ve germe hareketlerinin yapılması, kasların açılmasını ve ısınmasını sağlayarak olası sakatlıkların önüne geçebilir.
Aç karnına mekik çekilir mi?
Tamamen aç veya tamamen tok olmamaya dikkat ederek mekik çekersen, sağlıklı bir vücuda kavuşabilir, düz bir karına sahip olma hayalini gerçekleştirebilirsin.
Mekik çekmenin zararları nelerdir?
Mekik çekerken normalde dik durması gereken omurilik eğilmektedir. Kanadalı bir biomekanik uzmanı, mekik çekmenin oldukça tehlikeli olduğunu ifade etmiştir. Bunun sebebi ise mekik çekerken omurilikte yer alan disklerin içinde sıvımsı çekirdeğin diske yaklaşması ve diskin esneyip şişmesine yol açmasıdır.
Mekik çekmek işe yarıyor mu?
Günde 15 dakika mekik çekmenin faydaları oldukça etkilidir. Kalbizi çalıştırır, damarları açar ve kolesterolü düşürür. Günde 15-20 dakika mekik çekmek ömrünüzü uzatabilir ve yaşlanma belirtilerinizin geciktirir ve şekere bağlı semptomların azalmasına yardımcı olur. Sağlığınız ve fit görünüm için büyük fayda sağlar.
Mekik çekmek karın yağlarını eritir mi?
Her gün düzenli olarak mekik çekmek, karın kaslarını güçlendirerek yağ yakımını hızlandırır. Doğru ve düzenli şekilde mekik çekmek, 2-3 ay gibi bir sürede karın bölgesindeki yağların, özellikle doğumdan sonra gitmeyen fazlalıkların giderilmesini sağlar. Düzenli olarak mekik çekmek göbek eritmeye yardımcı olur.