Askerde Subay Olarak Nasıl Kalınır?(Çözülmüş)

4 yıllık üniversite mezunu askerde nasıl kalır?

4 yıllık fakülte ya da yüksekokul mezunu olan ve askerliği yapmamış kişiler, belli kriterler doğrultusunda askerliğini asteğmen olarak yapabilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesi altında yapılan sınav ile beraber başarı gösteren kişiler, asteğmen olarak askerlik görevini icra eder.

Askerde nasıl astsubay olarak kalınır?

Yedek astsubay olmak için lisenin bitirilmesi yeterlidir. Lise bittikten sonra üniversite sınavlarından alınan puan ile birlikte askeri mülakatlara girerek yeterli görülen durumlarda astsubay olunabilir. Bunun bir başka alternatifi ise, üniversitelerin lisans ya da önlisans bölümlerinden mezun olmak gerekir.

4 yıllık üniversite mezunu askerde ne olur?

omuzunun üstünde tek yıldız ile ayırt edilir. yedek subay dediğimiz normal 4 yıllık üniversite mezunu kimseler ise astteğmen rütbesiyle, bu teğmenlerin bir alt rütbesi olarak görev yaparlar. bu yüzden yedek subay olurlar. omuzlarının üstünde bir diktörtgen çizgi ile ayırt edilir. astteğmenler, askerliklerinin son iki

Yedek subaylıkta yaş sınırı var mı?

Yedek subay olmak için talep gerçekleştirmek, Lisans mezunları için 27 yaş sınırını, lisansüstü mezunları için ise 32 yaş sınırını geçmemiş olmak, Günümüzde fakülte mezunu olan insan sayısı oldukça fazladır. Ama buna paralel olarak yedek subay alımı da çok fazla olmuyor.

You might be interested:  Yedek Subay Usta Birliğinde Nerede Kalır?(Çözülmüş)

Üniversite okuyan askerde hangi rütbe?

TSK, 4-6 yıllık eğitim veren üniversitelerin ihtiyaç duyduğu bölümlerinden mezun olanları, yapılacak seçme sınavı ve eğitimi müteakip sözleşmeli veya muvazzaf subay statüsünde teğmen olarak istihdam etmektedir.

4 yıllık fakülte mezunları subay olabilir mi?

Muvazzaf/sözleşmeli subaylık için; sınıf ve branşlara göre kaynak okul olarak başvuru kılavuzunda belirtilen en az dört yıllık fakülte ve yüksek okullardan mezun olmak şartı aranmaktadır.

Yedek astsubaylık neye göre çıkıyor?

Uygun özelliklere sahip kişilere öncelik verilir. Yaş, sağlık durumu, eğitimi, mesleği, yabancı dile hakimiyeti, üniversiteyi kaç derece ile bitirdiği, fiziki özellikleri başta olmak üzere pek çok etken kontrol edilir ve uygun aday adayları arasından seçimler gerçekleştirilir.

Yedek astsubay kaç yıl görev yapar?

Askeralma Kanunu’na göre, askerlik hizmeti yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olarak yerine getirilecek. Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak.

Astsubay olmak için kaç yıl okunur?

Eğitim ve öğretim süresi önlisans düzeyinde 2 yıl olup öğrencilerin ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaktadır. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere, astsubay diploması yanında, okumuş oldukları bölüme istinaden önlisans düzeyinde bir diploma verilmektedir.

Hangi bölüm mezunları yedek subay olur?

Bunların başında doktor, diş hekimi, mühendis gibi meslekler gelir. Bunların arasından doktorlar ve diş hekimleri ise askerliklerini zorunlu olarak yedek subay statüsünde 12 ay yaparlar. Hukuk fakültesinden mezun olmuş yükümlülerin bir kısmı hakim olarak, bir kısmı ise birliklerde yedek subay olarak görev yaparlar.

Asteğmenlik kimlere çıkar?

Askerlik görevini yapmamışsanız ve 4 yıllık fakülte ya da yüksekokullardan mezunsanız asteğmen olabilirsiniz. Başvuru yaptığınız dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerinin talepleri doğrultusunda sınava tabi tutulup başarı gösterdiğiniz takdirde asteğmen olarak görev yapabilirsiniz.

You might be interested:  Üniversiteden Sonra Nasıl Subay Olunur?(En iyi çözüm)

Teğmen olmak için ne yapmak lazım?

Teğmen Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Teğmen olmanız için 4 farklı seçenek vardır. Bunlar; Harp Okulu’ndan mezun olmak, asteğmen olarak görev alırken teğmenlik sınavında başarılı olmak, 9 ay boyunca asteğmen olarak görev yapmış olmak ve sözleşmeli teğmen olarak göreve başlamaktır.

Yeni askerlik sistemi kac yaş sınırı?

7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 9. maddesi kapsamında sürekli hale getirilen bedelli askerlik uygulamasında askerlik çağına girmiş olan yükümlüler için herhangi bir yaş sınırı yoktur.

Subaylık eğitimi kaç ay 2021?

a) Muvazzaf ve sözleşmeli subaylar için temel eğitim süresi, pilotaj eğitim -öğretim süreleri hariç 52 haftayı geçemez. b) Yedek subay adayı için temel eğitim -öğretim süresi 7179 sayılı Kanuna göre düzenlenir.

Subaylık yaş sınırı kaç?

Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle 27 yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *